Taart vd week

Het is al weer even geleden dat we het jaarlijkse spektakel op de markt tijdens de vestingfeesten opluisterden met dansen. Onderstaand geeft een mooie indruk van wat in 2017 plaatsvond.

De Taart van de week, beschikbaar gesteld door Banketbakkerij Strampel aan de Oosterstraat 28 in Steenwijk en in de Dorpsstraat 29 in Vledder, ging naar het vrijwilligersteam van Danscentrum Lensink, met name Carolien van de Bles en Errol Klein.

Het Danscentrum bestaat dit jaar 25 jaar en is wat de lessen in de dansschool betreft een commercieel bedrijf. Maar alle extra’s die gedaan worden, zoals Kopje Cultuur, Steenwijk Danst, Cha-cha-cup, Schooldance, en nu ook alles rondom het 25-jarig jubileum en de Culturele wereldreis in augustus a.s. op de Markt zijn alleen mogelijk te maken met hulp van een groep vrijwilligers.

Al die 25 jaar zijn Carolien en Errol naast fanatieke dansers ook vrijwilligers. Met vele anderen hebben zij zich in de loop van de jaren ingezet om evenementen waarbij dans komt kijken mogelijk te maken en ook aan een breed publiek te laten zien hoe mooi en goed dansen is. Tijd voor een taart om na 25 jaar Carolien en Errol en al die andere vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Om er nog een paar te noemen: José, Monique, Jan, Corrie, Rob, Gerlof, Bert, Dick, Jenny, Harry, Karin, Toon, Paula, Chris, Marga, Aad, Joop, Anne, Erik, Jan en Liesbeth, maar ook de tachtigers Ans en George.

Carolien is ervan overtuigd: Dansen is gezond voor lichaam en geest omdat je moet coördineren, passen onthouden, maar deze ook zo goed mogelijk moet uitvoeren, rekening houdend met je danspartner en zijn/haar balans.

De taart wordt aangepakt door Carolien en Ans.